38 de plaje grecesti si-au pierdut distinctia Blue Flag

Grecia38 de plaje din Grecia, care au primit distinctia Steagul Albastru oferita prin programul international de educatie, informare si constientizare in ceea ce priveste mediul, si-au pierdut-o pentru anul viitor. Grecia este una dintre destinatiile preferate ale romanilor, fapt care se observa si in numarul de companii low cost care anunta in fiecare an noi si noi curse de pe Aeroport Otopeni. Grecia este preferata si datorita pachetelor avantajoase pentru familii, existand o crestere in vanzari si pentru bilete de avion pentru copii.

Plajele din Corfu au pierdut cele mai multe steaguri intrucat 23 din locurile de scaldat de pe insula nu au respectat criteriile. Alte plaje care si-au pierdut steagurile sunt localizate in Attica (2), Zakynthos (2), Kavala (1), Lesvos (3), Magnesia (1), Preveza (2), Rethymno (1), Rodopi (2) si Fthiotida (2).

Conform Societatii Elene pentru Protectia Naturii, inspectiile realizate pe timpul verii au depistat deficiente serioase in ceea ce priveste serviciile oferite inotatorilor. In acelasi timp, plajele nu respectau conditiile privind curatenia, siguranta, protectia mediului si a zonei de coasta. In 2015 cele 38 de plaje nu vor mai putea arbora faimoasele steaguri albastre.

Steagurile albastre sunt o calificare de mediu, pentru care se aplica voluntar si care se acorda plajelor din toata lumea. Aceste evaluari sunt realizate de Foundation for Environmental Education, care noteaza facilitatile, managementul mediului, calitatea apei si starea de curatenie generala a plajei.

Comments are closed.