Korongo Airlines lanseaza un program de zbor complex

Compania aeriana Korongo Airlines a lansat prima ruta de zbor cu destinatia Bruxelles, ce va fi realizata cu aeronava Boeing 737 – 300 cu capacitate de 126 de locuri. Cursa companiei din Congo catre Bruxelles a inceput sa ruleze de pe data de 16 aprilie 2012, cand a fost lansata si cursa catre Kinshasa, ce va rula de 8 ori pe saptamana. Conducerea companiei a declarat ca 3 dintre cele 8 curse catre Kinshasa vor avea conexiuni directe cu zborurile derulate de Brussels Airlines si le va oferi pasagerilor posibilitati multiple de zbor in destinatii europene.

Korongo Airlines

Reprezentantii Brussels Airlines spera la o crestere a rezervarilor de bilete de avion, in special pe segmentul clientilor business, avand in vedere cresterea parteneriatelor publice dar si private, ce se incheie intre oamenii de afaceri din Congo si cei din Europa.

Parteneriatul dintre Korongo Airlines si Brussels Airlines a dus la inaugurarea primei baze aeriene din Lubumbashi, Congo.

In Africa de Sud operatorul aerian Korongo Airlines va avea ca principali competitori companii aeriene precum: Congo Express 10, Compagnie Africaine d’Aviation’s 7, flyCongo, Stellar Airways, care ruleaza fiecare cate 3 zboruri saptamanale pe ruta Lubumbashi – Kinshasa si Lubumbashi – Johannesburg.

Reprezentantii Korongo Airlines au declarat ca doresc ca pana la finalul anului sa inaugureze zboruri cu destinatii precum Mbuji-Mayi si Kolwezi, ce vor fi rulate cu aeronave Boeing 146, dar momentan nu exista un program de zbor oficial.

Noua companie aeriana din Congo face parte din grupul de afaceri belgian si congolez Forrest Group, care intreprinde multe activitati in Africa de Sud. Astfel capitalul Korongo Airlines este 100% privat, Brussels Airlines detinand 40.40% din actiuni, Forrest Group 39.60%, iar DRC Investors 20%. Compania aeriana Korongo Airlines a fost lansata pe data de 16 aprilie 2012 si are in program 3 zboruri catre 3 destinatii interne.

Comments are closed.